Türkiye ile Çin arasında yeni dönem! 15 yıl aradan sonra ilk

Çin ile Türkiye arasında Havacılık Müzakereleri Sonuçlandı

Pekin’de gerçekleştirilen ikili havacılık müzakereleri sonucunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında yeni bir mutabakat zaptı imzalandı. Bu zapt ile iki ülke arasındaki haftalık yolcu seferi hakkı 21 frekanstan 49 frekansa yükseltildi. Frekans, bir hava aracının bir ülkeden diğerine gidip dönmesini ifade ediyor.

İki Ülke Arasında 15 Yıl Sonra İlk Artırım

Yaklaşık 15 yıl aradan sonra gerçekleşen bu anlaşma, Türkiye ile Çin arasındaki hava ulaştırma ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Bu gelişme, son dönemde artan işbirlikleriyle birlikte Türk taşıyıcılar için Chengdu, Xian ve Urumçi gibi yeni uçuş noktalarını da beraberinde getirdi.

Türk taşıyıcılarının Çin gibi stratejik bir pazarda sefer sayılarının artırılması, Türk sivil havacılığının Asya ve küresel ölçekte bağlantısallığını geliştirmesi bekleniyor.

Related Posts

Nvidia’da çalışanlar ne yapıyor? Rekor hisse satışı!

ABD merkezli yapay zeka çip devi Nvidia’nın çalışanları, son 12 ay içerisinde 1 milyar doları aşan tutarda hisse satışı gerçekleştirdi. Şirketin hisseleri rekor seviyelere tırmanırken, içeriden yapılan bu satışlar dikkat çekti. HİSSE SATIŞLARININ …

Dolar/TL yeni haftaya nasıl başladı?

İsrail-İran gerilimi, ABD’nin ek gümrük tarifeleri ile ilgili açıklamaları küresel piyasaları etkilemeye davam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar yeni haftaya istikrarını koruyarak girdi. Alım …

Söke’de otellere sıkı denetimi

Aydın’ın Söke ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede faaliyet gösteren otellerde hijyen ve gıda güvenliği denetimleri gerçekleştirildi. Yaz sezonunun yoğunlaşmasıyla birlikte denetimlerini sıklaştıran Söke İlçe Tarım ve …

TÜİK açıkladı: Haziran 2025 ekonomik güven endeksi belli oldu!

Ekonomik güven endeksi haziranda hafif artış gösterdi. Tüketici ve hizmet sektörü güveninde yükseliş olurken, imalat, perakende ve inşaat sektörlerinde düşüş yaşandı.

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı kapatılırsa alternatifimiz var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Hürmüz Boğazı’nın kapanması durumunda Türkiye’nin sahip olduğu alternatif yolları sıraladı. Bakan Uraloğlu, “Kapatılma söylemi bile petrolde yüzde 15’e kadar fiyat dalgalanmasına sebep verdi. Türkiye’nin Irak, Azerbaycan, Rusya’dan alternatifleri var. Kısa vadede ciddi etkilenmeyiz. Alternatiflerimiz var ama birazcık zorlar” dedi.

Merkez Bankası rezervleri 3.5 milyar dolar azaldı

Merkez Bankası’nın toplam rezervleri 20 Haziran haftasında düşüşe geçerek 3 milyar dolar azaldı.