Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

MGA Thermal, Elektro-Termal Enerji Depolama Sistemini Tanıttı




Avustralyalı enerji şirketi MGA Thermal, 5 MWh kapasiteli pilot tesisi faaliyete geçirdi. Bu tesiste, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisi endüstriyel boyutta uygulanıyor.

MGA Thermal’ın geliştirdiği sistem, yenilenebilir enerjiyi temiz buhar ve elektrik üretimi için ısıya dönüştürerek gün boyunca kullanılabilir hale getiriyor. Tesis, 500 kW termal çıkış gücüyle 24 saat kesintisiz aşırı ısıtılmış buhar sağlayabiliyor.

3.700 Özel Alaşım Blokla Yüksek Verimli Depolama

Tesiste, şirketin özgün teknolojisi olan “miscibility gap alloy” (MGA) blokları bulunuyor. Yaklaşık 3.700 bloktan oluşan bu yapılar, yenilenebilir elektrikle ısıtıldığında içerdikleri metal alaşımı eriterek enerjiyi depoluyor. Elde edilen ısı, buhar veya elektrik üretimi için kullanılabiliyor. MGA Thermal CEO’su Mark Croudace, bu teknolojinin kesintisiz ısı ve elektrik üretimine olanak tanıdığını vurguluyor.




Daha Az Alan, Daha Fazla Verim

MGA Thermal, geleneksel termal depolama sistemlerine kıyasla %200 ila %300 daha fazla enerji depolayabilen, hem enerji depolayıp hem de enerji verebilen ve değişen sıcaklıklarda buhar üretebilen bir sistem sunduğunu belirtiyor. Croudace, bu teknolojinin sanayinin karbonsuzlaşmasına önemli katkı sağladığını söyleyerek buhar ihtiyacını karşılamanın artık mümkün hale geldiğini belirtiyor. MGA Thermal, modüler yapısıyla ölçeklenebilir ve ticari olarak uygulanabilir bir çözüm olarak pilot tesisi değerlendiriyor.

Aynı enerji çıktısı için elektrikli bataryalara kıyasla 24 kat daha az alana ihtiyaç duyan bu sistemin alan verimliliğiyle öne çıktığını vurgulayan MGA Thermal, 5 MWh’den gigawatt-saat seviyelerine kadar ölçeklenebilme imkanı sunduğunu belirtiyor.

Related Posts

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

Microsoft, 40 yılın ardından “Mavi Ekran”a veda ediyor

Evlerimizde bile ‘karadelikler’ olabilir

Ne bulursa içine çekip yutan dev kara delikler korkutucu görünüyor olabilir. Ama aslında evlerimizde bile minik kara deliklerin olabileceğini hiç düşündünüz mü?

3 nm üretim teknolojisine sahip Exynos 2500 duyuruldu: İşte tüm özellikleri

Uzun süredir merakla beklenen yeni mobil işlemci Exynos 2500, nihayet resmiyet kazandı. Samsung’un ilk 3 nm GAA üretim süreciyle geliştirdiği bu işlemci sadece üretim teknolojisiyle değil, sahip olduğu güçlü donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor.

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası, Sakarya’da gerçekleştirildi

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası, Sakarya’nın ev sahipliğinde 24 ülkeden 71 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. İsveçli Edvin Lindh erkekler kategorisinde, Ukraynalı Mariia Sukhopalova ise kadınlar kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

iPhone’unuzda yer kalmadıysa bu özellik hayat kurtaracak: İşte yeni özellik

Apple, iOS 26 güncellemesiyle birlikte düşük depolama alanına sahip iPhone kullanıcılarını rahatlatacak yeni bir özelliği hayata geçiriyor. “Dinamik Depolama Rezervi” adı verilen bu sistem, yazılım güncellemeleri sırasında cihazda geçici olarak boş alan oluşturarak, güncelleme işlemlerinin sorunsuz tamamlanmasını sağlıyor.

6 bin yıllık icadın kökeni bilinenden başka çıktı

Tekerleğin icadı, insanlık tarihinin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir. Ancak yeni bir teoriye göre, bu devrimsel buluşun kökeni, beklenmedik bir yerde ve oldukça pratik bir nedenle ortaya çıkmış olabilir: Bakır madenciliği.